Woonzorgcentrum Jannes van der Sleedenhuis De Vecht combineert prettig en kleinschalig wonen met een goede zorgomgeving. Het zorgcentrum bestaat uit 45 appartementen voor lichte en zware zorg. Daarnaast zijn er 34 aanleunwoningen voor senioren die zelfstandig willen wonen met zorg en diensten op aanvraag. Naast woningen zijn er in het woonzorgcentrum diverse voorzieningen aanwezig zoals gezamenlijke woonkamers, een kapsalon, een winkeltje en een restaurant.

Sinds 2019 is Aedifica de eigenaar van het woonzorgcentrum. Als zorgvastgoedinvesteerder is Aedifica gespecialiseerd in het aanbieden van innovatieve en duurzame vastgoedconcepten aan zorgexploitanten en hun bewoners, verspreid over heel Europa. NNCZ (Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties) is de Nederlandse non-profitorganisatie die de zorg en diensten op maat verstrekt in woonzorgcentrum Jannes van der Sleedenhuis.

Woonzorgcentrum de Vecht

Vraagstuk

Aedifica investeert in futureproof en duurzame huisvesting. In lijn met het Akkoord van Parijs werkt de groep aan een klimaatneutrale portefeuille. Dat doet ze niet alleen door energie-efficiënte gebouwen aan te kopen en te ontwikkelen, maar ook door de bestaande gebouwen in haar portefeuille te optimaliseren. Aedifica kijkt daarbij naar oplossingen die zowel het comfort van bewoners verbeteren als hun energieverbruik verminderen, waardoor ook de exploitatiekosten van de huurders dalen.

De gasmotorwarmtepomp voor woonzorgcentrum Jannes van der Sleedenhuis De Vecht was aan vervanging toe. Starre Advies BV mocht hiervoor een advies uitbrengen en benaderde Dutek voor het leveren van een warmtepomp die de tapwatervoorziening kan verzorgen. Installatiebedrijf Van Dorp gaat de huidige installatie hiervoor aanpassen en het overige installatiewerk verzorgen.

Projectoverzicht

  • Locatie: Hoogeveen
  • Markttoepassing: Woonzorgcentrum
  • Uitvoering: 2023-2024
  • Opdracht: Realisatie
  • Warmtepompcentrale: 1x DWT 150-HT
  • Verwarmingscapaciteit: 150 kW

Oplossing

Dutek heeft de bestaande installatie en het principeschema beoordeeld, onze warmtepomp kan worden aangesloten op de beschikbare WKO-bron en kan een groot gedeelte van het gasverbruik verminderen.

Voor de levering van warm tapwater verzorgt Dutek:

  • Warm tapwater – 1x DWT 150-HT
    Onze Hoge Temperatuur warmtepomp (werkend op isobutaan) wordt ingezet om tapwater tot 70°C op te warmen.
DWT 150-HT

Resultaat

Op dit moment wordt de DWT 150-HT geproduceerd door Dutek, in augustus wordt de warmtepomp kant en klaar op locatie geleverd.

Productie DWT 150-HT woonzorgcentrum de Vecht