Dutek heeft een grote passie voor het ontwikkelen van slimme technische oplossingen die passen bij de huidige opgave, de energietransitie. Zowel nieuwbouw als bestaande bouw wil verduurzamen. Daarom is het belangrijk dat hiervoor passende oplossingen beschikbaar zijn!

Veel bestaande gebouwen kunnen niet ingrijpend gerenoveerd worden maar willen wel graag verduurzamen. In de huidige markt bleek het moeilijk om hiervoor een haalbaar en betaalbaar warmtepompsysteem te vinden. Een warmtepompsysteem dat betrouwbaar is en een hoog rendement behaald. Dutek is hiermee aan de slag gegaan!

DWT HT-50 Warmtepomp

Ons team heeft lang en hard gewerkt aan onze nieuwste warmtepomp, de DWT HT-50. Onze nieuwste innovatieve warmtepompinstallatie is speciaal ontwikkeld voor processen of gebouwen met een hoge temperatuurvraag. De warmtepomp werkt op een natuurlijk koudemiddel en kan water tot wel 85 °C verwarmen. Warm tapwater maken of een cv-ketel vervangen is dus allemaal mogelijk! 

Wat de DWT 50-HT bijzonder maakt is het hoge rendement in combinatie met de hoge temperatuur en het natuurlijke koudemiddel. De DWT 50-HT warmtepomp is een volledig traploos modulerende warmtepomp. Met afgiftevermogens van minimaal 15 kW tot maximaal 50 kW is deze serie warmtepompen zeer flexibel toepasbaar. De DWT-warmtepompen passen zich volledig geautomatiseerd en zeer flexibel aan op de warmtevraag binnen een gebouw. Hierdoor wordt er altijd een constante temperatuur afgegeven.

Doordat de warmtepomp volledig traploos moduleert is op deellast een hogere COP haalbaar. De intelligente regeling van de DWT-warmtepompen zorgt ervoor dat er een zo hoog mogelijk rendement geleverd wordt bij de gevraagde temperatuurtrajecten.
De SPF (Seasonal Performance Factor) van de DWT-warmtepomp is aanmerkelijk hoger in vergelijking met conventionele warmtepompsystemen. Hierdoor is de terugverdientijd dus ook aanzienlijk korter!

DWT serie

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de overige typen warmtepompsystemen binnen de DWT serie.
De DWT-serie wordt binnenkort uitgebreid met een 150 kW en 300 kW variant. Wij houden u op de hoogte!