Klaar voor de toekomst

Innovatie zit in het DNA van Dutek Energy Solutions. Het is belangrijk dat we blijven kijken naar slimme oplossingen voor alle verschillende vraagstukken. Bij de ontwikkeling van onze producten streven we daarbij altijd naar perfectie en dat is onder andere terug te zien in onze DWT serie

Door slim ontwerp en het gebruik van nieuwe technieken hebben we een zeer efficiënte warmtepomp ontwikkeld. Die werkt met natuurlijke koudemiddelen, een hoog rendement behaald én ingezet kan worden voor toepassingen met zowel een hoge– als lage temperatuurvraag. Een DWT is een robuust en toekomstbestendig warmtepompsysteem dat een grote impact gaat maken in de huidige energietransitie.

GROOT
TEMPERATUURBEREIK

Dankzij slim ontwerp kan de DWT-serie bij zowel een lage- als hoge temperatuurvraag toegepast worden. De DWT LT-modellen hebben een temperatuurbereik van 25°C tot 55°C en de DWT HT-modellen hebben een temperatuurbereik van 50°C tot 85°C.

NATUURLIJK
KOUDEMIDDEL

De DWT-warmtepompserie werkt met natuurlijke koudemiddelen. Dat is beter voor het milieu en het maakt de warmtepomp toekomstbestendig! De DWT LT-modellen draaien met propaan (R290) en de DWT HT-modellen met isobutaan (R600a).

HOOG
RENDEMENT

Geavanceerde regelsoftware en volledig traploze modulatie zorgt voor een hoog rendement. Een breed capaciteitsbereik in deellast en vollast garandeert een hoge energie-efficiëntie, een betere temperatuurregeling en meer comfort.

FLEXIBEL
INZETBAAR

De DWT-serie is breed inzetbaar, er kunnen verschillende warmtebronnen worden toegepast. Zoals bodemlussen, WKO, PVT-panelen, droge koelers en aquathermie. Dit maakt de warmtepomp geschikt voor een breed scala aan bedrijfsomstandigheden.

Ontwerp DWT 50-HT en hydromodule Dutek

Passende oplossing

Dutek Energy Solutions produceert en levert hoogwaardige energiecentrales. Elke situatie is uniek, en dat begrijpen we bij Dutek Energy Solutions. Onze DWT-serie is ontworpen met flexibiliteit in gedachten. Voor elke specifieke situatie is er een passende warmtepompoplossing beschikbaar. De DWT-warmtepomp is dan ook geschikt voor zowel lage als hoge temperatuurvragen, van monumentale panden en nieuwbouw tot complexe industriële processen.

Zo is de warmtepomp onder andere geschikt voor monumentale panden, kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen, hotels, woningbouwprojecten en zorginstellingen. Optimale verwarming en koeling voor gebouwen en processen begint echter altijd met de keuze van het juiste energieconcept. Elk gebouw, object of proces heeft zijn eigen kenmerken, het is dan ook erg belangrijk dat het gekozen energieconcept zorgvuldig wordt afgestemd op de specifieke vereisten en behoeften.

Heeft u hulp nodig bij de keuze van het juiste energieconcept? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u te begeleiden! Onze experts komen graag bij u langs om een goed beeld te krijgen van de aanwezige natuurlijke bronnen, de bouwkundige situatie en het afgiftesysteem. Op basis van deze informatie kunnen we samen met u bepalen welke aanpak het meest geschikt is.


DWT modellen

DWT HT

  • 50 kW t/m 300 kW
  • Natuurlijk koudemiddel isobutaan 
  • Temperatuur tot 85 °C
  • Hoog rendement

DWT 150-HT

DWT 150-HT

DWT 100-LT

DWT 100-LT

DWT 300-LT

DWT 300-LT

DWT 600-LT

DWT 600-LT

DWT LT

  • 100 kW t/m 600 kW
  • Natuurlijk koudemiddel propaan
  • Temperatuur tot 55 °C
  • Hoog rendement