Uitvoering: 2018 - Heden
Oplevering: 2018
Opdracht: Installatie, Beheer & Onderhoud

Bus Industrial Tools is een succesvolle totaalleverancier van technische gereedschappen en oplossingen. Een familiebedrijf met een rijke geschiedenis! Opgericht in 1957 als leverancier van  gereedschappen en inmiddels uitgegroeid tot totaalleverancier, met meerdere vestigingen. Van verkoop tot verhuur van gereedschappen en machines, tot beheer/onderhoud en keuringen. Bus Industrial Tools is een totaalpartner voor efficiënte oplossingen in de techniek.

Voor de bevoorrading van de zuidelijke Noordzee platforms van Shell werd er in Great Yarmouth een nieuwe vestiging geopend. Voor advies over de HVAC installaties van het nieuw te realiseren bedrijfspand werd het Advies- en Ingenieursbureau Duurzaam Actief ingeschakeld. Voor het installatieontwerp is er uiteindelijk gekozen voor een gesloten bodemlussen systeem met warmtepomp.

Dutek Energy Solutions mocht het warmtepompsysteem voor het nieuwe bedrijfspand produceren en leveren. In 2018 werd het nieuwe bedrijfspand opgeleverd en kon de Plug & Play installatie geïnstalleerd worden:

  • Smart M warmtepompsysteem met geïntegreerd distributiesysteem (Installatie, Preventief onderhoud)
    • Vloeroppervlakte gebouw 1950 m2
    • Verwarming via vloer- en luchtverwarming
    • Koeling via vloer- en luchtkoeling
Bus Industrial Tools vestiging verwarmt en gekoeld met Dutek Smart M warmtepompsysteem

Smart Warmtepompsysteem

De Smart serie van Dutek is een compact opgebouwde plug and play warmtepompinstallatie met een geïntegreerd distributiesysteem. Aangezien de nieuwe vestiging van Bus Industrial Tools zich in het Verenigd Koninkrijk bevind moest de bouw en het transport van de warmtepompinstallatie zo praktisch mogelijk gehouden worden. De Smart M van Dutek bleek voor Bus Industrial Tools de beste oplossing!

Preventief onderhoud warmtepompinstallatie Bus Industrial Tools

Preventief onderhoud

Als gespecialiseerd bedrijf op het gebied van warmtepomptechnologie wil Dutek ervoor zorgen dat klanten het maximale rendement en comfort uit hun investeringen halen. Een warmtepomp is een geavanceerd systeem dat voor optimale prestaties regelmatig onderhoud en aandacht nodig heeft. Daarom bieden wij onze klanten altijd diensten op het gebied van beheer en onderhoud aan.

Bij Bus Industrial Tools verzorgt Dutek het preventieve onderhoud. Hierbij monitoren wij de installatie op afstand en voeren wij periodiek op locatie inspecties en onderhoud uit.