Als gespecialiseerd bedrijf op het gebied van warmtepomptechnologie wil Dutek Energy Solutions ervoor zorgen dat klanten het maximale rendement en comfort uit hun investeringen halen. Een warmtepomp is een geavanceerd systeem dat voor optimale prestaties regelmatig onderhoud en aandacht nodig heeft. Daarom bieden wij onze klanten altijd passende diensten op het gebied van beheer en onderhoud aan.

Met periodieke inspecties, (preventief) onderhoud en geavanceerde monitoring van installaties bieden wij een uitgebreide service aan. Hiermee kunnen mogelijke problemen tijdig worden opgespoord en verholpen. Hierdoor blijven de energiesystemen optimaal presteren én op de lange termijn besparen onze klanten kosten.

Preventief onderhoud warmtepompinstallatie Dutek
Software warmtepomp

Monitoring

Om de maximale energieperformance uit een warmtepompinstallatie te halen is het beheren en monitoren van de installatie van essentieel belang. De warmtepompinstallaties van Dutek Energy Solutions zijn daarom voorzien van slimme software. Een beveiligde cloudoplossing waarmee gegevens van het warmtepompsysteem efficiënt verzamelt en geavaleerd kunnen worden.

Dutek Energy Solutions kan de prestaties en de conditie van installaties op afstand monitoren. Op deze manier kunnen potentiële problemen vroegtijdig geïdentificeerd worden. De bevindingen worden hierbij vastgelegd in een onderhoudsrapport. Eventuele storingen worden 24/7 aan Dutek gemeld, waarna er op afstand direct een storingsanalyse kan worden gemaakt.

Maar ook onze klanten zelf hebben toegang tot de cloudoplossing, wat het beheren van een installatie heel eenvoudig maakt. Historische gegevens worden opgeslagen en zijn – met een internetverbinding – op ieder gewenst moment inzichtelijk. Dit maakt het analyseren van de installatie een stuk gemakkelijker!

Onderhoud

Door warmtepompinstallaties met zorg te onderhouden wordt de levensduur van de installatie geborgd. Preventief onderhoud is dan ook onmisbaar! Periodieke inspecties, controles en testen zijn dan ook een vast onderdeel van ons preventieve onderhoudscontract. Wij maken een overzichtelijke rapportage van de bevindingen en geven onze klanten een eerlijk advies over eventuele vervolgwerkzaamheden die nodig zijn.

Is er buiten het preventieve onderhoud een probleem? De warmtepompsystemen van Dutek zijn modulair opgebouwd waardoor het lokaliseren van storingen en het vervangen van componenten gemakkelijker gaat dan bij traditionele warmtepompsystemen!

Beheer en onderhoud 1